V Babišově štábu se neslavilo. Někteří příznivci ale výsledek považují za úspěch

Na výsledky prezidentské volby čekali věrní podporovatelé Andreje Babiše (ANO) v jeho volebním štábu už před uzavřením volebních místností. "Pevně věřím, že to může dopadnout dobře," nešetřil optimismem poslanec Aleš Juchelka (ANO).

Naději na vítězství ale postupně vystřídalo kruté vystřízlivění. Brzy po uzavření místností bylo jasné, že Babiš se prezidentem nestane. Pachuť z porážky pravděpodobně nepřebily ani koláčky a řízky, které se na pražském Chodově podávaly.

"Tak já teď nevím, kolik je sečteno, ale nebudu popírat to, že to směřuje k vítězství Petra Pavla," konstatovala místopředsedkyně ANO Alena Schillerová.

[chooze:article;value:487014]

​Kolem čtvrté odpoledne přijel Andrej Babiš a uznal svou porážku. "Gratuluji Petru Pavlovi k vítězství a uznávám porážku. Blahopřeji mu, že se stane příštím prezidentem České republiky," řekl ve svém projevu.

I když se Babiš prezidentem nestal, místopředseda hnutí Karel Havlíček našel na výsledku něco pozitivního. "Hnutí ANO je svým způsobem jedním z vítězů voleb," nechal se slyšet. Babiš nezapomněl poděkovat své rodině ani kolegům, bohužel mu ale vypadlo křestní jméno Aleše Juchelky. V jednu chvíli už se zdálo, že se na tiskovce opět rozohní, ale jeho manželka Monika ho citlivě usměrnila.

Prohru svého předsedy politici ANO jako konec světa nevidí a vnímají ji jako závazek vůči svým voličům. "Tak to stejně bude historicky nejvyšší počet hlasů pro hnutí ANO, které my v žádném případě nemůžeme jen tak opomenout," řekla Schillerová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.