Levněji a s různými bonusy. Letní dovolenou vyberte co nejdřív, radí expert

Sice se zdá, že prázdniny jsou daleko, podle provozního ředitele cestovní kanceláře BlueStyle Ondřeje Rušikvase je ale právě teď nejlepší doba pro výběr letní dovolené. Obzvlášť když se na ni chystáte s rodinou.

"Pokud lidé vědí, do jaké destinace chtějí cestovat, velmi snadno si teď vyberou typ hotelu, který bude splňovat jejich očekávání ve smyslu, jak je vybaven, zda je přizpůsoben rodinné dovolené," říká.

[chooze:article;value:485449]

S takzvanými first minute zájezdy, které bývají v nabídce do začátku jara, se navíc pojí různé bonusy. "Zejména jde o slevy pro děti. A věkové rozpětí se od sebe liší. Třeba na ostrově Rhodos jsou pro 12 až 18leté. Je dobré vybrat si tu dovolenou ve chvíli, kdy je celá ta paleta k dispozici, což je právě teď," vysvětlil Rušikvas.

Zda je hotel vhodný pro rodinnou dovolenou s dětmi, poznáte podle několika kritérií. "Nejde pouze o okolí a zázemí. Většinou se jedná o hotely, které mají v rámci resortu akvapark s více bazény. Mají přizpůsoben vstup do moře, protože ten typicky rodinný hotel by neměl být s oblázkovou pláží, ale takovou, která má pozvolný vstup. Mají také mnoho programů pro děti," pokračoval.

[chooze:article;value:480628]

Abyste si letní pobyt co nejvíc užili, je namístě si dopředu ujasnit, co přesně od něj očekáváte, podotkl Rušikvas.

"Já rodinnou dovolenou vždy vybírám podle přání svých blízkých. O to je to pak jednodušší, protože většinou jsou jasně specifikovaná. Jsem potom schopen realizovat takovou dovolenou od Dubaje až po Karibik. Mám malého syna, který je sportovec, tak často jezdíme tak, že sportujeme v zahraničí a poznáváme to okolí. Mám rád i vyjít mimo resort a zjišťovat, jak žijí místní lidé, ale potom se vrátit do toho hotelu s perfektním zázemím," uzavřel.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.