Nemocnice ruší očkovací centra. Lidé už o vakcíny nemají zájem

Krajská nemocnice ve Zlíně už před časem provoz očkovacího centra výrazně omezila. Nyní se tam proti covidu-19 očkuje jen jednou týdně, lidí tam chodí ale  stále méně.

"Teď se ten zájem ještě zmenšil, takže jsme se rozhodli uzavřít očkovací centrum a od prvního února ho přesunout do infekční ambulance, kde se v rámci běžných ordinačních hodin budou zájemci moci nechat naočkovat," uvedla Dana Lipovská, mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

[chooze:article;value:483655]

Očkování tam vyhradili pondělky, přesto počet zájemců o vakcínu nepřekročí desítku. Například Vsetínská nemocnice bude od příštího týdne očkovat jednou týdně, v Uherském Hradišti je to dvakrát týdně, ve valašskomeziříčské nemocnici se teď očkuje v pondělí a v pátek, i tam je ale zájem malý. Covidová odběrná místa tam už zrušili. To čeká i nemocnici ve Zlíně.

"V posledních dnech je opravdu nula příchozích. To znamená, že je stejná situace, máme tam personál, proto jsme se rozhodli od pondělka 23. ledna testovací centrum uzavřít," dodala Lipovská.

Testování ale úplně nekončí, lidé se mohou nechat testovat u praktiků. S testy, pokud budou potřeba, se počítá i v nemocnicích před některými zákroky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.