Pavel se v pondělí scházel s bývalými soupeři. Babiš řešil volební billboardy

První pracovní den po prvním kole prezidentských voleb věnoval Petr Pavel schůzkám s neúspěšnými kandidáty a chtěl si po náročném víkendu alespoň částečně odpočinout. Podle informací televize Nova se první schůzka konala v 10 hodin dopoledne, kdy se Petr Pavel sešel s neúspěšnou kandidátkou Danuší Nerudovou. Společně řešili především další formu podpory.

"Budeme se bavit o přenechání nějaké reklamní plochy. Budeme se bavit o oslovování voličů, případně o tématech. Myslím, že tohle jsou všechno formy, o kterých jsme zatím jednali obecně a budeme je konkretizovat," prozradil Pavel.

Mezitím se Pavlovi poradci sešli s kolegy od Pavla Fischera. I ten už v sobotu vyjádřil Pavlovi podporu. "Naše týmy nyní spolupracují na úpravě propagačních materiálů, přípravě společných prohlášení a dalších záležitostech. Naplánovali jsme společná setkání. Petra Pavla osobně podpořím na několika akcích v různých městech ještě tento týden,“ uvedl Fischer.

[chooze:article;value:484653]

Andrej Babiš začal den natáčením videa, které odpoledne zveřejnil na sociálních sítích. Před polednem pak zamířil do sídla hnutí ANO, aby se sešel se svými spolupracovníky a ladil podobu druhé fáze kampaně.

Pro své spolupracovníky měl nachystánu řadu výtek. Nelíbí se mu například podoba billboardů, které se o víkendu objevily na řadě míst. "Armáda byla vždy pro mě na prvním místě a je pravda, že na tom billboardu mělo být 'generál'," řekl Babiš.

Také Babiš v pondělí zvolil menší pracovní tempo. Je prý nastydlý a program v kanceláři přišel vhod. V následujících dnech chce požádat o podporu některé neúspěšné kandidáty nebo politické strany, které nejsou v Parlamentu.

Jaký mají kandidáti naplánovaný program na úterý? Podívejte se na video:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.