Babiš před soudem přednese závěrečnou řeč. Rozsudek padne zřejmě v pondělí

Pražský městský soud i tento týden projednává kauzu Čapí hnízdo. Ve čtvrtek zamítl další důkaz i znalecké posudky. Došla tak řada na závěrečné řeči.

Obhájce Josef Bartončík soud požádal, aby osvobodil Janu Nagyovou. Jako důvod uvedl, že u soudu proti ní nebyl předložen jediný usvědčující důkaz. S podobnou žádostí přišel i Babišův obhájce Eduard Bruna, podle kterého se politik trestného činu nedopustil. Druhý Babišův právník Michael Bartončík závěrečný návrh představí v pátek. Ke slovu se také dostane Nagyová a nakonec i sám expremiér.

[chooze:article;value:482544]

​Obžaloba tvrdí, že Babiš mezi lety 2007 a 2008 zajistil prodej akcií společnosti Farma Čapí hnízdo svým dětem a manželce, což mu mělo pomoct v získání 50milionové dotace pro malé a střední podniky. Vinu na celém případu přitom podle žalobce nese i Babišova bývalá poradkyně Jana Nagyová, která měla úspěšnou žádost o dotaci podat. Dvojice veškerá obvinění odmítá.

Státní zástupce Jaroslav Šaroch ve čtvrtek navrhl pro oba obžalované tříleté podmínky s pětiletou zkušební dobou. Oba by také měli zaplatit pokutu. Nagyová půl milionu korun, Babiš deset milionů korun.

Podívejte se na čtvrteční reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.