Z Ruska se letos může stát kolonie, varují Ukrajinci. Ovládnout ho mají sousedi

"Pokud si někdo myslí, že rok 2023 bude lehký, že už Rusům všechno došlo a vše bude v pořádku, tak tento pohled nesdílím," řekl Danilov ukrajinským médiím. "Jde o to, že Rusko může nově mít vlastníky," doplnil. O jeho slovech informoval deník Ukrajinska pravda.

"V tuto chvíli sledujeme, že určitá sousední země postupně pro sebe přebírá Ruskou federaci, protože tam má své vlastní zájmy. To je nebezpečná tendence pro celý svět, včetně nás," prohlásil.

Neupřesnil, o jaké zemi mluvil. Novináři se jej proto začali ptát, jestli jde o Čínu. To Danilov neupřesnil. "Procesy se dějí. Je potřeba jim věnovat pozornost," sdělil jen. Podle webu Glavred tím jasně myslel Čínu.

[chooze:article;value:481714]

Novináře tak zajímalo, jestli se Kyjev obává útoku dalšího ze států Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti. V té jsou Arménie, Bělorusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Rusko, Tádžikistán a Uzbekistán. "To je pro nás takové, jako kdyby hořelo něco mokrého. Neděsí nás to, vyrovnali bychom se s tím," uvedl. "Mluvím o mnohem komplikovanějších věcech, zemích, které mají jaderné zbraně. A Rusko by s nimi mohlo vyměnit jaderné technologie za rakety, které potřebuje," doplnil.

Dalším problémem pro Ukrajinu podle Danilova může být opětovná mobilizace v Rusku. "Pokud povolají muže podle plánu, který mají, a získají zbraně, které poskytnou nečekaní partneři, bude to pro nás velká výzva," myslí si.

Ukrajina se nikdy nevzdá, řekl Zelenskyj v Kongresu USA:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.