Ukrajinci potvrdili smrt čtyř vojáků na území Ruska. Zemřeli při bojové misi

Čtyři ukrajinští vojáci zemřeli v ruské Brjanské oblasti. V pondělí to uvedla ruská agentura TASS s odvoláním na ruské tajné služby FSB.

Smrt vojáků potvrdil i ukrajinský voják Jevhen Karas, jehož svědectví zprostředkovala Ukrajinská pravda. Podle něj vojáci zemřeli při plnění bojové mise, když se dostali na minové pole. Jmenovali se Jurij Horovec, Maksym Mychajlov, Taras Karpjuk a Bohdan Ljahov. Nejmladšímu z vojáků Ljahovovi bylo teprve 19 let.

[chooze:article;value:481282]

"Byl to devatenáctiletý chlapec, který začal bojovat od začátku války. Okamžitě se dobrovolně přihlásil do sabotážní skupiny. Dovedete si představit počet úspěšných operací od února. Ten chlapec byl nesmírně statečný. Vždy se hlásil jako dobrovolník," vzpomíná na zemřelého Ljahova Karas.

Podle ruských médií došlo mezi FSB a ukrajinskými vojáky 25. prosince ke střetu. FSB měla Ukrajince zlikvidovat při pokusu o přejítí hranice na území Ruska. Ukrajinci u sebe měli údajně pušky německé výroby, munici a také čtyři podomácku vyrobené výbušniny o síle asi 40 kilogramů TNT. Rusové uvádí, že cílem ukrajinské mise byla sabotáž a teroristické útoky.

Ukrajina se nikdy nevzdá, řekl Zelenskyj v americkém Kongresu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.