O Vánocích musejí být v nemocnici. Děti ale díky personálu dostávají dárky i salát

Místo bramborového salátu a rozbalování dárků musí zůstat tříletá Julie v nemocnici. Společnost jí dělá maminka. Holčička je ale statečná a na dárky si počká, až se vrátí domů. "Malá měla čtyři dny horečku. Doufám, že brzy půjdeme domů," svěřila se maminka.

Dětských pacientů je v sobotu v karlovarské nemocnici hospitalizováno přes dvacet. Oddělení je tak téměř plné. "Samozřejmě pokud personál mohl a lékaři určili, že pacienti jsou v takovém stavu, že mohou odejít domů, tak jsme se je snažili propustit do domácího ošetřování. Kdo nemohl, bohužel zůstal na lůžku," popsala mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová.

[chooze:article;value:480976]

​Děti, které v nemocnici zůstaly s covidem, rotaviry nebo chřipkou, musejí zůstat v izolaci. Sestřičky se jim ale snaží Štědrý den co nejvíce zpříjemnit, například dárečky. "Jsou pod stromečkem připraveny na štědrovečerní nadílku. Všechny děti, které budou moci a schopny si dojít ke stromečku, si mohou vybrat dárek, který je určen pro jejich věkovou kategorii," sdělila Singerová.

A na Štědrý den nesměla chybět ani ryba a bramborový salát. Tentokrát ho ale pacienti dostali na oběd. "Plus tedy dáme i k večeři nějakou drobnost, abychom opravdu i to jídlo mohli trošičku zlepšit a udělat to vánočně," vysvětlila mluvčí nemocnice.

O něco veselejší je atmosféra na porodním oddělení, kde se během sobotního dopoledne narodila už čtyři sváteční miminka.

I když sestřičky musí trávit Vánoce v práci, mají dobrou náladu a rozdávají úsměvy na všechny strany. "Zvládáme vesele a šťastně, protože nikdy nevíme, kdy maminka bude rodit. Maminka si taky nevybírá," reagovaly.

Během večera očekávají příchod na svět čtyř dalších vánočních miminek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.