Nurofeny pro děti lidé rychle vykupují. Někde lék zmizel obratem

Jahodové Nurofeny pro děti už mají například v lékárnách Dr. Max. "Naskladnili jsme. Tam, kde to není, mělo by to být během dneška," řekl TN.cz ve čtvrtek mluvčí této sítě lékáren Michal Petrov s tím, že lék je dostupný i na e-shopu. "Prodej zatím neomezujeme množstevně, je možné si rezervovat na lékárně," dodal.

O léky je okamžitě obrovský zájem. "Jedna lékárna včera dostala několik desítek kusů, což by za normálních okolností byl úplně dostatečný objem i při intenzitě respiračních onemocnění, která teď je, na týdny. Teď to vyprodali za dopoledne," popsal Petrov.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve středu prohlásil, že Nurofenu je dost. "Přesto apeluji na všechny, aby ho hromadně neskupovali do zásoby," vyzval ale na twitteru

[chooze:article;value:480580]

S tím už má problém e-shop Pilulka.cz. "Mohu potvrdit, že zájem o Nurofen pro děti je obrovský. Přípravek jsme již na Pilulka.cz naskladnili a byl obratem vyprodán," sdělila TN.cz mluvčí e-shopu Daria Zverevska. "Zatím bohužel nemáme další zprávy. Situaci bedlivě sledujeme a jakmile se Nurofen pro děti opět objeví, budeme okamžitě reagovat," doplnila. Léky rychle mizí i na e-shopu Lekarna.cz.

"Mimořádnou dodávku Nurofenu ve formě sirupu pro děti jsme už obdrželi. Během včerejšího a dnešního dne probíhala a probíhá distribuce přípravku do sítě našich lékáren tak, aby byl co nejrychleji k dispozici našim zákazníkům," odpověděl TN.cz ve čtvrtek mluvčí lékáren BENU Marek Hubač.

Nurofen během čtvrtečního rána přišel i do menších lékáren. "Tak jsme/jste se dočkali a právě dorazil Nurofen sirup pro nejmenší," informovala Zámecká lékárna na facebooku. Před jejich prodejnou v Děčíně se ale fronty netvořily a lidé lék rychle nevykupovali.

Redakce TN.cz oslovila s dotazem, kdy bude Nurofen pro děti dostupný, ostatní lékárenské eshopy a řetězce. Jejich reakce doplníme do článku, jakmile přijdou.

Do Česka dorazil Nurofen ve středu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.