Úplněk bude mít velkou sílu. Podpoří ho vzácný úkaz na obloze

Úplněk ve znamení Blíženců, který kulminuje ve čtvrtek v 5:07, bude mít velkou sílu, měli by se na to připravit hlavně citlivější lidé. Tentokrát ale bude posílený i dalším významným úkazem na obloze. "Časně ráno nastane vzácný zákryt Marsu (právě v čas jeho tzv. opozice se Sluncem) Měsícem v úplňku," nastínil astronom Petr Horálek z Fyzikálního ústavu v Opavě.

Nevšední zatmění Marsu Měsícem mohou lidé pozorovat i v Česku i na Slovensku, a to mezi 6. a 7. hodinou. "Okolo 6. hodiny Měsíc Mars zakryje, o hodinu později Mars vystoupí," doplnil Horálek.

[chooze:article;value:477386]

​Měsíc v úplňku má být významný i z hlediska astrologie, Mars totiž bude s Měsícem v konjunkci. "Mars je planeta aktivity, a když je blízko Luny, může vyvolat silné emoce a jednání. Proto bychom se měli svým pocitům věnovat. V situacích, kde je nám dobře, bychom měli setrvat, v opačném případě situace řešit nebo ukončit," radí astroložka a numeroložka Hana Černá.

HOROSKOP JAKO VÁNOČNÍ DÁREK
Horoskop můžete pořídit jako originální dárek, který potěší, ale hlavně pomůže

Zároveň ale podotýká, že se blíží doba splněných přání. "Proto je třeba dávat pozor na to, co si přejete. Přání mají být pouze pozitivní. Většině z nás období přinese dobré zprávy, vyřešení situací i sporů. Pozor však na impulzivnost," varuje Černá.

[chooze:article;value:477288]

​Podle ní budou během úplňku lidé hodně upovídaní, ale také budou mít chuť druhé poučovat. "Měli bychom vážit svá slova, abychom druhým zbytečně neublížili. Ve společnosti můžeme potkat pro nás zajímavé a užitečné lidi, kteří nás budou inspirovat a mohou nám být jakýmkoliv způsobem užiteční do budoucna," doplnila astroložka.

Zdraví

Po zdravotní stránce je podle ní ohrožen dýchací systém. "Můžeme být více náchylní k nachlazení a k různým virózám. Je třeba se dobře oblékat, ať neprochladneme. Také se mohou objevit bolesti kloubů, hlavně horních končetin. Proto se doporučují vhodná preventivní cvičení. Budou ohrožené i prsty, dávejte si pozor při práci nebo třeba i při vaření v kuchyni," upozorňuje Černá.

Jídelníček

"Ve stravě dbejte na rozmanitost a pestrost jídla. Tělo ve dnech Blíženců dobře spaluje tuky, i když úplněk vyzývá k dietní očistě. Je to období vhodné pro pokrmy z mořských plodů, můžeme si i dopřát kachnu, husu, ale jako přílohu si dopřejte zeleninu. Více konzumujte vitamíny A, C," uzavřela.

Nebe v červenci ozářil superúplněk. Podívejte se na video:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.