Lidé sčítají škody po požáru paneláku. Netuší, kdy se vrátí domů

Požár zachvátil nejvyšší patro domu, ve kterém bydlí několik desítek lidí. Hasiči škody odhadují na pět milionů korun, ale pravděpodobně budou ještě vyšší.

"Byl to šok, byl to strašný šok. Jak jsme jeli, proti tomu našemu domu, jak to bylo vidět, jak ta střecha hoří," popsala jedna z obyvatelek domu. "Bouchla rána, šla jsem se podívat na balkón, stoupal dým," dodala další.

Hořet začalo v bytě 42letého muže. Podle svědků duchapřítomně vyběhl na chodbu a varoval sousedy. "S největší pravděpodobností příčinou vzniku požáru v panelovém domě mohla být technická závada při nabíjecím procesu akumulátoru," uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

[chooze:article;value:477358]

Přesnou příčinu požáru, stanoví až posudky znalců. Většina obyvatel domu se mohla do svých bytů vrátit. Ne všichni ale měli takové štěstí. Některé z bytů kromě plamenů poničila i voda použitá k hašení.

"Když hasiči uhasili požár, tak jsme se přišli podívat. Vysávali obsah vody, posbírali jsme nejcennější věci jako dokumenty od auta a nějaké šperky a jeli jsme k rodičům. Vůbec netušíme, jestli to budou tři měsíce, půl roku, nevíme," pokračovala obyvatelka domu.

U požáru zasahovalo 14 jednotek hasičů z Česka a jedna z Polska. Lékaři pak na místě ošetřili šest lidí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.