Při střelbě v Kalifornii zemřelo 10 lidí. Policie má popis pachatele

Incident se měl odehrát v Monterey Parku v sobotu po 22. hodině tamního času (neděle 6:00 SEČ). V okolí se podle portálu BBC konaly oslavy čínského nového roku. Slavností se během dne účastnily desítky tisíc lidí. Město se nachází zhruba 13 kilometrů od Los Angeles.

Zaútočit měl muž s poloautomatickou zbraní. "Do restaurace vběhli tři lidé a řekli mi, abych zamkl dveře. Dotyčný měl mít u sebe dost nábojů. Opakovaně si tak zbraň nabil," citoval portál Los Angeles Times majitele podniku Seung Won Choi, který se nachází naproti místu střelby. Podle majitele podniku se střílelo na tamní diskotéce.

[chooze:article;value:484557]

Podle portálu CNN hledá policie muže ve věku 30 až 50 let. Má jít o Asiata, zdali však šlo o útok z nenávisti, vyšetřovatelé zatím neví. "Děláme vše, co můžeme, abychom dopadli pachatele tohoto činu, který je jedním z nejotřesnějších v Los Angeles," řekl losangeleský šerif Robert Luna.

Zemřelo 10 lidí, uvedla policie. Původně se hovořilo o devíti obětech. Nejméně 10 dalších lidí bylo zraněno. Zdravotníci je následně převezli do nemocnice.

Pachatel z místa činu utekl a nyní po něm pátrá policie. Střelba měla vypuknout v podniku na Garvey Avenue, informoval Bob Boese z kanceláře losangeleského šerifa.

[chooze:gallery;value:30076]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.