Bratr Madonny Christopher podlehl rakovině. Zpěvačka mu poslala dojemný vzkaz

Madonna vzdala svému zesnulému bratrovi hold v obsáhlém příspěvku na Instagramu. "Je těžké vysvětlit naše pouto. Ale vyrostlo z pochopení, že jsme jiní a že nám společnost dá zabrat, když nebudeme následovat status quo. Vzali jsme se za ruce a protančili šílenstvím našeho dětství. Tanec byl vlastně takovým superlepidlem, které nás drželo pohromadě," cituje britský The Guardian z dojemného vzkazu zpěvačky.

"Objevení tance v našem malém městě na Středozápadě mě zachránilo a pak přišel můj bratr, kterého to zachránilo také. Můj učitel baletu, který se také jmenoval Christopher, vytvořil pro mého bratra bezpečný prostor pro to, aby mohl být gay, což bylo slovo, o kterém se v místě, kde jsme žili, nemluvilo a ani nešeptalo," stojí dále v Madonnině vyznání na sociální síti.

[chooze:article;value:569576]

"Obdivovala jsem ho. Měl dokonalý vkus. A ostrý jazyk, který občas používal proti mně, ale já mu vždycky odpustila," napsala dále Madonna. Časopis Hollywood reporter uvádí, že Ciccone, který začínal jako tanečník a choreograf, využil svého talentu a podporoval Madonninu na začátku její kariéry, kdy se stal jejím garderobiérem a kreativním poradcem. Režíroval také některé její videoklipy a turné, včetně Madonnina světového turné The Girlie Show v roce 1993. Byl také uměleckým ředitelem jejího světového turné Blond Ambition v roce 1990.

Christopher se s Madonnou rozešel v roce 2008 po vydání autobiografického bestselleru "Život s mou sestrou Madonnou", v němž psal o jejich napjatém vztahu, jejích románcích a vzpomínkách z dob jejich společného turné. Madonna o jejich sporu před Cicconeho smrtí řekla: "Posledních několik let nebylo snadných. Nějakou dobu jsme spolu nemluvili, ale když můj bratr onemocněl, našli jsme k sobě opět cestu".

"Snažila jsem se ho udržet naživu co nejdéle. Ke konci už měl takové bolesti, že jsme se opět chytili za ruce, zavřeli oči a tančili, společně. Jsem ráda, že už netrpí. Už nikdy nebude nikdo jako on. Vím, že někde tančí," dodala zpěvačka.

Během své kariéry režíroval Christopher Ciccone videoklipy pro Dolly Partonovou a Tonyho Bennetta a byl interiérovým designérem Madonniných domů v New Yorku, Miami a Los Angeles. V roce 2016 se oženil s Rayem Thackerem, britským hercem, který mu stál po boku, když zemřel. Úmrtí Madonnina bratra není zdaleka poslední rodinnou tragédií v jejím životě. Její nevlastní matka Joan Clare Cicconeová zemřela před několika týdny na rakovinu a starší bratr Anthony Ciccone zemřel loni.

Madonna oslavila loni 65. narozeniny. Krátce předtím ale skončila v nemocnici (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.