Žena vyskočila ze sanitky a zemřela. Policie teď má na krku stížnost

Incident se odehrál v Karlovarské ulici v neděli 23. června ráno. Na silnici leželo bezvládné tělo mladé ženy, kolem hasiči a policisté. Sanitku nikdo nevolal, přesto na místě také byla.

Lidé si mysleli, že ji někdo srazil. Ale nesrazil. Sama totiž z jedoucího záchranářského vozu vyskočila. Záchranáři tomu nedokázali zabránit. Policie začala zjišťovat, jestli mohli. "Kriminalisté případ prověřili a zjistili, že nikdo ze záchranářů nepochybil. Případ proto odložili," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Nemusí to ale být definitivní. S rozhodnutím kriminalistů totiž někdo nesouhlasí a podal proti němu stížnost. Jestli se jedná o příbuzné ženy, není jasné. Stížností se teď zabývá obvodní státní zástupce pro Prahu 6. Pokud jí vyhoví, budou se muset policisté případem znovu zabývat. Pokud ji zamítne, je vyšetřování u konce.

[chooze:article;value:561517]

​Pravomocné ale zatím nic není, proto středočeští záchranáři nechtějí posun ve vyšetřování komentovat. Členové posádky, se kterou žena jela, přitom podle informací televize Nova chodí normálně do práce.

"Vzhledem k tomu že celou událost vyšetřuje policie, nemohu v tuto chvíli poskytnout bližší informace," řekla mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková.

Pacienty s vážnějšími zraněními poutají záchranáři při převozu v sanitce na lůžko, ti v méně vážném stavu sedí připásáni jako v klasickém autě. "Personál si sedá naproti a samozřejmě se poutá taky," doplnil ředitel Trans Hospital Bořek Bulíček.

Osmadvacetiletá žena měla mít údajně psychické problémy a je pravděpodobné, že v sanitce seděla. Záchranář proti ní nejspíš nestihl na její nečekané odpásání a skok z vozu včas reagovat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.