Policista pustil do sídla Senátu opilce. Snížili mu za to plat

Byla to ostuda jako hrom. Zatímco se kvůli útoku na sousedním Slovensku propírala bezpečnost politiků ze všech stran, do jedné z nejstřeženějších budov v Česku se bez námahy dostal totálně zpitý cizí muž.

"Zpráva o bezpečnostním incidentu mě šokovaly. Byla by to úsměvná příhoda, kdyby tu nešlo o pověst Policie ČR a ochranu významné ústavní instituce," prohlásil senátor Pavel Fischer (nestr.). "Opilé osoby občas na chodbách Senátu potkávám, ale bývají to spíše lidé s kartičkou," podotkla senátorka Adéla Šípová (za Piráty).

Policista u vchodu muže zřejmě považoval za kuchaře, i toho by ale měl kontrolovat. To se ale evidentně nestalo. Liknavost ho bude stát tisíce korun.

[chooze:article;value:558705]

"Policista byl za pochybení v kázeňském řízení potrestán, a to procentuálním snížením služebního platu," informovala mluvčí policejního prezidia Violeta Siřišťová.

Kvůli bezpečnostním opatřením se prý teď pravidelně schází vedení kanceláře Senátu a policejní ochranky. "Průběžně vyhodnocují, jak ta bezpečnostní pravidla jsou nastavena," oznámila Andrea Kubová z tiskového oddělení horní komory Parlamentu.

Policista byl přeřazen a už nehlídá Senát. Paradoxně by teď měl dohlížet na bezpečnost Úřadu vlády. 

O elitním útvaru, který se stará o ochranu ústavních činitelů, bylo v poslední době slyšet poměrně často. A ne právě v dobrém. 

[chooze:article;value:566331]

Někteří podřízení Jiřího Komorouse měli čachrovat s penězi za vykazování přesčasů a řeší se také, proč policisté neoznámili vedení Poslanecké sněmovny, že na toaletách našli zbytky kokainu.

"Záležitosti kolem ochranné služby prověřujeme, tudíž nemůžeme sdělit bližší informace," řekla mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová.

Jeden z členů útvaru měl také tajně natáčet kolegy a děti ve sprchách a šatnách. Jeho případ už se dostal i k soudu, který před pár dny rozhodl trestním příkazem. Ten zatím není pravomocný.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.