Jednotka trapnosti při tanci je 1 Vejdělek, směje se režisér nového seriálu Taneční

Pozitivní seriál plný elegance i tanečních čísel. O nejobyčejnějších a přitom nejdůležitějších věcech v životě. Tak by šlo ve zkratce definovat seriál Taneční, v němž se hlavních rolí zhostili Jitka Ježková v roli Moniky a Saša Rašilov coby Oldřich.

"Oldřich je taneční mistr, který se snaží být mistrem, rodinným patriarchou, i co se týče jeho ženy a dvou dětí a co se týče rodinné tradice," přiblížil svou roli Rašilov.

Zatímco Oldřich se snaží svou partnerku vést nejen na tanečním parketu, ale i v osobním životě, Monika je žena, která je spíše přizpůsobivá a nic jí nevadí. "Najednou si řekne, že by to mohla vyřešit, a čeká, že se to vyřeší hned, když 20 let nic neříkala. No, a pak se najednou rozhodne, že do toho šlápne, to je pravda," vysvětlila Ježková.

[chooze:article;value:568532]

​Jitka Ježková je velmi spořádaná a klidná, to její sestra Hana Vagnerová, která do seriálu vlétne jako hurikán, nenechá stát na kameni kámen. "Tak já hraju roli nevyvedené sestry, alespoň z pohledu té rodiny," řekla Vagnerová.

Většina herců v seriálu tančí. Pro někoho zábava, pro jiné dřina. "Já miluju tancování a právě jsem si tak nějak uvědomila, že celý život jsem se věnovala třeba hiphopu, streetdancu nebo jsem chodila na jazzdance. Ten párový tanec je něco úplně jiného a Saša mi vlastně překážel v tom mém výrazivu," připustila Vagnerová.

To ústřední dvojice musela makat opravdu hodně. V seriálu si totiž Monika s Oldřichem vytancují titul vicemistrů republiky. Tréninky probíhaly velmi intenzivně už čtyři měsíce před začátkem natáčení. 

"Já jsem skutečně byl v tomhle případě za to sluneční světlo, který říká: 'Je to hezký, je to fajn, je to příjemný, jde nám a příště nám to půjde ještě líp.' Do toho vždycky přišla Jitka a řekla: 'No, já myslím, že zas až tak dobrý to není. Já jsem to viděla na videu a já jsem to všechno viděla,'" popsal Rašilov.

[chooze:article;value:574778]

​Zárukou toho, že se u seriálu budete bavit, je zajisté režisér Jiří Vejdělek. "No, já a tanec, o tom bych se radši nešířil, tančím velmi rád a velmi špatně. Myslím si, že brzy bude mezinárodně uznána jednotka trapnosti při tanci – jeden Vejdělek," zhodnotil své taneční dovednosti Vejdělek.

A citlivým, ač přísným režisérem byl Vejdělek i pro nejmladší herce seriálu. Vycházející hvězdu Annu Marii Fučíkovou, která hraje mladou zamilovanou tanečnici Olívii a herce Daniela Žižku. Ten se zhostil role Jakuba, jejího tanečního partnera. "Dan mě tam strašně pomáhal, strašně mě táhnul a fakt ty tréninky jsem si s nimi hrozně užívala," pronesla Fučíková.

V seriálu by se měl najít snad každý z nás. A to platí pro dospělé i děti. "Myslím, že je to po dlouhé době něco, že Ivana Hokrová to napsala tak, že to ukazuje rodinný problémy, že to autenticky ukazuje tu dynamiku v rodině, a ta linka se mi tam hrozně líbí," okomentoval Daniel Žižka.

Seriál Taneční můžete sledovat na TV Nova a na Voyo každý pátek už od 4.října.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.