Stančíka ze sekty v Plasích, kde po porodu zemřela žena, vyšetřuje policie

"Podívejte se, červená obálka. A víte, co tam je? Policisté mě předvolávají do Plzně ohledně vyhrožování a pomluvy," uvedl sektář Stančík ve videu publikovaném na internetu.

Podle zdrojů TV Nova se mu nelíbilo, že policie chtěla mluvit s jeho přítelkyní kvůli nepovedenému porodu se smrtelnými následky v domě sekty Ohnivý drak v Plasích na Plzeňsku, kde oba v době neštěstí pobývali. Kriminalistovi měl Lukáš Stančík v jednom z dalších videí dokonce vyhrožovat napadením boxerem.

[chooze:article;value:575388]

Kvůli tomu a pomluvě se o sektáře policisté zajímají. "Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu," potvrdila TV Nova policejní mluvčí pro Plzeňský kraj Eva Červenková.

V domě sekty v Plasích zasahovali záchranáři a policisté v pondělí 9. září. Žena tam i s novorozencem po porodu trpěla akutními zdravotními potížemi.

"V noci na pátek příbuzní rodičky potvrdili, že prodělala mozkovou smrt, a po poledni uvedli, že žena v nemocnici zemřela," informoval 13. září web Krimi Plzeň. Zdravotníci později upřesnili, že se jim podařilo zachránit život kojence. Ten je nyní v pěstounské péči.

Vůdce sekty o zpackaném domácím porodu: Nebyl jsem lhostejný, zvolila svou cestu (10/9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.