Buďte rádi za Fialu, vzkazují Poláci Čechům. Premiéra vychválili do nebes

Mateusz Morawiecki nešetřil v sobotním vysílání polské televize Republika kritikou svého nástupce Donalda Tuska. Toho obvinil z bagatelizace rizika povodní. Čechům vzkázal, ať jsou rádi za svého předsedu vlády.

"Tuskova slova byla něčím, co se do polských dějin zapíše černým písmem. Místo aby jednal tváří v tvář přírodní katastrofě, hrál divadlo," prohlásil bývalý polský premiér.

[chooze:article;value:575391]

​"Český premiér jednal od 10. září, zatímco Tusk vyprávěl pohádky o tom, že předpovědi nejsou příliš znepokojivé," prohlásil Morawiecki rozhořčeně s tím, že Česko bylo na rozdíl od Polska na povodně připraveno.

Podle Morawieckého byla Tuskova slova nejen nezodpovědná, ale mohla také demotivovat společnost tváří v tvář přírodní katastrofě. Podle něj má každé slovo předsedy vlády velký význam a váhu, a to hlavně v obtížných a krizových situacích. 

Ničivé povodně zasáhly hlavně jih Polska. Přístup premiéra zkritizoval i bývalý místopředseda vlády Jacek Sasin. Podle portálu Polsatnews označil Morawieckého za hlavního dezinformátora celé povodňové operace.

Velká voda zpustošila část Polska, v Evropě zemřely kvůli povodním desítky lidí. Podívejte se na reportáž TV Nova o povodních v zahraničí z druhé poloviny září:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.