V lázeňském městě běhal medvěd. Policie je v Trenčianských Teplicích na nohou

Oblíbené lázeňské město Trenčianské Teplice je v sobotu na nohou. Kolem půl čtvrté odpoledne policie upozornila, že v místním parku někdo zpozoroval medvěda. Zvíře mělo vyběhnout z nedalekého lesa, napsal list Pravda.

"Žádáme občany, aby byli opatrní a procházku v této oblasti si raději rozmysleli. V případě potřeby neváhejte kontaktovat číslo 158," vyzvala policie.  

[chooze:article;value:570952]

Před šelmou varovalo rovněž vedení města s tím, že na místo zamířil okamžitě zásahový tým. Oblast, kde se měl medvěd objevit, nepřetržitě sleduje policie.   

Naposledy o sobě dali medvědi vědět na Slovensku v polovině srpna. Několik se jich mělo pohybovat v těsné blízkosti obce Likavka v okrese Ružomberok, nad kterou se tyčí turisty vyhledávaná zřícenina hradu. 

Na Slovensku letos zaznamenali i několik napadení medvědem. V polovině dubna zaútočila šelma ve Zvolenské kotlině na Poľaně na dva turisty za posledními domy na okraji obce a také mimo turistický chodník, informoval tehdy web topky.sk s odkazem na Zásahový tým pro medvěda hnědého Slovenské ochrany přírody. Oba muži skončili v nemocnici. 

Slovensko mění pravidla pro odstřel medvědů. Schválil je parlament (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.