Starostové z vlády neodejdou. Rakušan chce dál plnit programové prohlášení

Ve středu se sešlo předsednictví hnutí STAN, aby jednalo o aktuální politické situaci v Česku. Konflikt, který se rozhořel mezi premiérem Petrem Fialou (ODS) a Pirátskou stranou, Rakušana prý netěší a neočekával ho.

Hnutí ale vládu nehodlá spolu s Piráty opustit. "Já si skutečně myslím, že voliči od nás v téhle době neočekávají, abychom štěpili síly, abychom se osočovali, abychom se oslabovali," uvedl šéf hnutí. Chce nadále prosazovat programové priority. Piráti prý nepřišli s požadavkem, aby STAN ve vládě skončili s nimi.

[chooze:article;value:575508]

Nadále se ale ministr vnitra snaží Piráty přesvědčit, aby ve vládě zůstali. "Na jednání jsem vyslovil přání, i přes chápání komplikovanosti té situace, jestli se přece jenom nechtějí zamyslet nad tím, jestli je to správným řešením," řekl.

"Budeme dělat maximum, aby se situace uklidnila a abychom dokázali i v takových podmínkách jednat věcně, racionálně a slušně," sliboval Rakušan. Místopředsedkyně hnutí Michaela Šebelová vyjádřila pochopení nesouhlasu se způsobem odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z ministerského postu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.