Mrazivý příběh strážníka. Dítě s masivním krvácením zachraňoval páskem

Vážná dopravní nehoda v Hartigově ulici v hlavním městě se stala v úterý ráno krátce před 8. hodinou. Tramvaj se střetla s 13letou dívkou, která skončila pod soupravou zaklíněná.

Svědkem události se stal strážník z Prahy 3, který ani vteřinu nezaváhal a utíkal okamžitě k místu nehody. "Přiběhl k dívce jako první, vyprostil ji zpod tramvaje a zjistil devastující poranění dolní končetiny," přiblížili na sociální síti rychlou reakci svého kolegy pražští městští strážníci.

[chooze:article;value:544710]

​Strážník neztratil duchapřítomnost. ​Na zastavení masivního krvácení použil pásek od kalhot a zároveň se ujistil, že k nehodě už míří záchranná služba. "Když začali přibíhat další lidé, instruoval jednoho muže, jak dotahovat provizorní škrtidlo, z přinesené autolékárničky pak přidali ještě jedno gumové," popsali dále situaci strážníci.

Dívku, která byla v šoku, strážce zákona uklidňoval, pokládal do polohy co nejvíce omezující proudění krve a snažil se, aby pro ni bylo zranění co nejméně viditelné. "Po několika minutách přijela na místo hlídka státní policie, která přiložila na končetinu turniket. Dorazili i hasiči a záchranná služba, která si dívku převzala do péče. Tenhle příběh našeho kolegy jsme se dozvěděli náhodou, a protože si myslíme, že zaslouží zveřejnění, rádi ho posíláme do světa," objasnili strážníci. 

"Dívka měla vážné zranění dolní končetiny. Šlo o ztrátové poranění. Záchranáři ji museli uvést do umělého spánku a zajistit dýchací cesty. Podali jí také potřebné léky a tekutiny, zastavili krvácení a poté ji převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení," potvrdila v úterý TN.cz mluvčí záchranné služby Jana Poštová. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.