Kavárnu v Kolíně nad Rýnem zničila exploze. Jde o už šestý případ v řadě

V noci na středu se kolínskou Longericher Strasse ozval výbuch. Krátce poté se ocitla v plamenech kavárna a tlaková vlna rozbila její okna. Místní okamžitě volali hasiče.

"Ve 2:45 jsme slyšeli obrovskou ránu. A pak jsme oba vyskočili. Můj přítel šel na balkón a viděl odtud oblak kouře. A pak prostě vykřikl: Něco vybuchlo, zavolej hasiče!" popsala onu chvíli obyvatelka Kolína nad Rýnem Marianne Emeghaová.

Dva obyvatelé domu byli lehce zraněni a ošetřeni na místě s podezřením na otravu kouřem. Hasiči kvůli incidentu evakuovali 20 lidí. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.

[chooze:article;value:575047]

Na majitele kavárny pak čeká nemilé překvapení. Jsou totiž podle médií na dovolené. Kavárnu přitom otevřeli teprve před pár měsíci. Podle policie zatím není jasné, jak moc byly poškozeny další obchody a byty v objektu.

V západoněmeckém městě za posledních deset dnů řeší kriminalisté už třetí takový případ. Zatím není jasné, jestli poslední incident souvisí s těmi předchozími. Vyšetřovatelé neznají ani jeho bezprostřední příčinu. Předchozí exploze byly ale spojovány s vyřizováním účtů mezi zločineckými gangy.

[chooze:article;value:575208]

"V současné době nejsou k dispozici žádné důkazy. V tuto chvíli předpokládáme, že to s tím nemá nic společného. Musíme však ještě počkat na výsledky vyšetřování. Víme, že z místa činu utekly dvě osoby," uvedla k incidentu německá policie.

Před několika dny výbuch poničil jednu z restaurací a také klub Vanity v centru města, krátce nato explodoval blízký obchod s oblečením na Ehrenstrasse. K podobným explozím došlo za posledních šest měsíců v Severním Porýní-Vestfálsku opakovaně. Jen v Kolíně nad Rýnem řešila policie od konce června takových případů šest.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.