Ruská kniha zášti: Těchto 47 zemí nás chce zničit, bojí se ministr. Česko vyčnívá

Ruská státní agentura TASS informovala, že na nejnovějším seznamu Ruské federace je 47 zemí, které "provádějí politiku vnucující destruktivní neoliberální ideologické postoje, jež jsou v rozporu s tradičními ruskými duchovními a morálními hodnotami."

Na seznamu jsou například Spojené státy, Japonsko i všechny země Evropské unie mino Slovensko a Maďarsko. Ze zemí NATO chybí pouze Turecko.

Podle zdroje agentury TASS obeznámeného s přípravou dokumentu byl seznam schválen v souladu s prezidentským výnosem o poskytování humanitární podpory cizincům, kteří sdílejí tradiční duchovní a morální hodnoty.

[chooze:article;value:574922]

Ruský prezident Vladimír ​Putin totiž v srpnu podepsal dekret, kterým garantuje poskytnutí humanitární podpory a dočasného pobytu cizincům, kteří ruské  hodnoty sdílejí, a to i v případě, že nemluví rusky. V dekretu se podle Moscow Times uvádí, že o azyl mohou požádat ti, kteří se staví proti "destruktivní neoliberální ideologické agendě." Putin zároveň pověřil vládu, aby do 30 sestavila seznam těchto zemí, což se nyní stalo.

Rusko se v psaní seznamů poměrně vyžívá. Už v roce 2021 schválilo seznam nepřátelských států. Tehdy byl velmi krátký – obsahoval pouze dvě země, a to Českou republiku a Spojené státy. Od té doby se rozrostl od 44 dalších nepřátel.

Zpráva BIS varuje před Ruskem. Kreml mění taktiku, upozorňují tajné služby. Podívejte se na reportáž TV Nova z poloviny září:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.