CSG daruje hasičům tatrovky za víc než 100 milionů. Pomůžou při povodních

[chooze:gallery;value:37459]

Dvanáct vozidel v hodnotě 102,8 milionu korun daruje hasičům automobilka Tatra Trucks, která je členem skupiny CSG. Činí tak v souvislosti s tragickými povodněmi, které postihly zejména Moravskoslezský kraj, kde Tatra sídlí.

Jedná se o devět sklápěček na podvozku typu Tatra Phoenix, z toho tři v provedení 8 × 8 a šest v provedení 6 × 6, a dále o tři jeřáby na podvozku typu Tatra Force. Část těchto vozidel, sklápěček, již byla na základě požadavku krizového štábu předána k užívání HZS (Hasičský záchranný sbor) a plní úkoly v místech zasažených povodněmi.

[chooze:article;value:574342]

"Jako společnost sídlící v Moravskoslezském kraji jsme my i někteří naši dodavatelé a zaměstnanci přímo zasaženi následky tragických povodní. I v nelehkých podmínkách pokračujeme ve výrobě a plníme závazky vůči našim zákazníkům a partnerům. Mezi nimi je dlouhodobě i HZS ČR. Ten tradičně využívá flotilu vozidel Tatra, která díky jedinečným vlastnostem svého podvozku mohou být nasazena i v epicentru živelných pohrom," řekl vedoucí odboru prodeje hasičské a speciální techniky Tatra Trucks Radim Studený.

"Česká automobilka Tatra je dlouholetý partner HZS. V profesionálních i dobrovolných sborech slouží stovky tatrovek. Skutečná síla partnerství se projeví až v těžkých situacích, jako jsou letošní povodně. Vážíme si mimořádného daru, který nám skupina CSG poskytla a který je okamžitě využíván při plnění úkolů integrovaného záchranného systému," dodal generální ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček.

I po skončení této aktuální mise zůstanou tatry v trvalém vlastnictví HZS, aby byly Integrovanému záchrannému systému nepřetržitě k dispozici pro plnění jeho úkolů. Konkrétním uživatelem bude Hasičský záchranný útvar HZS ČR.

[chooze:article;value:574100]

S dary po povodních přispěchaly i další přední osobnosti českého podnikání. Blíže nespecifikovanou částku měla přispět Nadace rodiny Tykačových, stovky milionů korun přislíbila skupina PPF a její spřízněné nadace postiženým v Česku, na Slovensku a v Polsku, uvádí Hospodářské noviny.

Pomoc má chystat i skupina EPH Daniela Křetínského. Miliony korun poslala na pomoc zasaženým i německá síť drogerií DM nebo Nadace ČEZ. Nadace Agrofert chce pomáhat cíleně povodněmi postiženým matkám samoživitelkám.

PPF je majitelem mediální skupiny CME, jejíž součástí je TV Nova.

Pomáhají i obyčejní lidé. Poslali panu Rudolfovi přes dva miliony korun (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.