Princ Harry plánuje návrat do vlasti. Donutila ho k tomu důležitá událost

Britský princ Harry plánuje v nejbližší době návrat do Londýna. Zúčastní se totiž předávání charitativních cen organizace WellChild, kde už 16 let zastává roli patrona. Na ceremonii bývá přítomen pravidelně, na akci nechyběl ani minulý rok, uvádí Mirror.

Vévoda ze Sussexu vycestuje do Spojeného království na konci září. Stane se tak nedlouho po oslavě jeho 40. narozenin, ke kterým mu blahopřál i jeho otec král Karel III. Panovník ho tehdy oslovil jeho úředním titulem. Podle expertů na královskou rodinu tímto vstřícným gestem dal synovi najevo, že ke královské rodině stále patří.​

[chooze:article;value:574346]

Právě národní charita je jednou z mála institucí, k níž Harryho stále vážou nějaké povinnosti. Ve funkci se rozhodl zůstat i přesto, že ho ještě Alžběta II. vyzvala, aby v souvislosti s odchodem z královské rodiny dále nezaštitoval podobné projekty. Ceremoniálu se tento rok naopak nezúčastní manželka Harryho Meghan, informuje Daily Mail.

Organizace WellChild pomáhá dětem a mladým lidem se specifickými zdravotními potřebami. Stará se o to, aby se děti léčily doma, a ne v nemocnici, pokud to jejich zdravotní stav umožňuje.

V Americe může Harry s Meghan žít i bez toho, aby se rozkmotřili s královskou rodinou, říká odbornice (9/9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.