VIDEO: Višňová je pod vodou. Silnice jsou zatopené, starosta prosí o pomoc

Na záběrech od reportéra TV Nova Ivana Berky je jasně vidět, že situace ve Višňové není dobrá. Rozvodněná řeka tam zalila zahrady i silnice, které se tak staly neprůjezdnými. Už v noci tam řeka Smědá stoupla na třetí povodňový stupeň, který značí stav ohrožení. 

"Z důvodu vylití řeky Smědé z koryta byly právě uzavřeny obě komunikace vedoucí z Předlánc do Višňové. Komunikace vedoucí z Poustky do Minkovic a z Minkovic do Vísky jsou průjezdné se zvýšenou opatrností. Na několika místech nadále probíhá přečerpávání vody. V současné chvíli stoupá hladina řeky pouze nepatrně," informoval starosta Michal Scheidl (nez.) po páté hodině ráno. 

[chooze:article;value:573928]

V sedm ráno přidal informace, že bylo potřeba uzavřít další silnice. "Neprůjezdné jsou obě komunikace z Předlánc do Višňové, silnice z Poustky do Minkovic a také z Minkovic do Vísky. Jelikož jsme nyní odstřiženi od zbytku Frýdlantska a není možná doprava osobními auty z obce a do obce, byla povolaná evakuační tatra," napsal na facebooku, kde taky požádal dobrovolníky o pomoc. 

"Prosíme občany, dobrovolníky o okamžitou pomoc s pytlováním, které probíhá na manipulačním dvoru u kostela. Každá ruka dobrá. Přijďte prosím hned," vyzval obyvatele. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.