Počasí přeje deviantům. V posledních době jich znatelně přibylo

Jeden z případů, který policie aktuálně řeší: Neznámý muž si k ukojení své touhy vybral pražské metro. Poté, co jím vyhlídnutá oběť vystoupila, doběhl ji a své uspokojování dokončil. Právě hromadná doprava teď láká podobné devianty nejčastěji.

"Seděla jsem na zastávce a čekala na vlak. A přišel ke mně týpek, prostě stál zezadu a z ničeho nic se otočil a začal si ho prostě přede mnou honit," popisuje jednání devianta jedna z obtěžovaných žen.

"V posledním případě si muž vyhlédl dívku v tramvaji, přisedl si k ní a po malé chvíli začal masturbovat," dodává mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Policie pátrá také po muži, který si nedávno dopřával ranní kávu, cigaretu a onanii přímo na ulici. Další hledaný muž se oddával potěšení zase přímo v restauraci před zákazníky.

[chooze:article;value:572952]

"U trestného činu výtržnictví, které je nějakým způsobem propojené se sexuální tématikou, evidujeme v rámci celé České republiky přibližně 200 případů. To znamená, že se jedná o cca desetiprocentní nárůst oproti loňskému roku," shrnuje statistiky mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Z daleka prý už neplatí, že jde o exhibicionisty, kteří běhají v kabátě po parku. Útočníci naopak vyhledávají exponovaná místa, která jsou často i sledována kamerovým systémem.

[chooze:article;value:572566]

"Opravdu to skutečně souvisí s obdobím, které teď zažíváme – to znamená hezké počasí. Ze své praxe můžu říct, že rovněž moje klientky přicházejí s těmito tématy opakovaných zkušeností z poslední doby," potvrzuje psycholog Tomáš Moravek.

Zatímco klasickému exhibicionistovi většinou stačí jen to, že se ukáže, útočník, který už naváže kontakt se svou obětí, může být velmi nebezpečný. V takovém případě je vhodné upozornit lidi okolo vás a ideálně zůstat v jejich blízkosti, dokud útočník neodejde, a pak vše nahlásit na policii.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.