Zoufalá pětikoalice kvičí, ale vše máme v pořádku, říká ke kampani Okamura

Hnutí SPD rozjelo před krajskými a senátními volbami kontroverzní kampaň. Na Václavském náměstí v Praze se tento týden objevil obří billboard se zakrváceným mužem tmavé pleti. Podle předsedy hnutí Tomia Okamury je ale kritika kampaně dílem jeho politických oponentů.

"Vládní pětikoalice je totálně zoufalá, kvičí, brečí, protože upozorňujeme na palčivý problém," nechal se slyšet s tím, že jde o alegorii. "Jasně tam říkáme: Stop migračnímu paktu EU," dodal. "Jenom za loňský rok došlo v Německu k 3 842 případům pobodání," doplnil ještě k billboardu.

Odmítl také, že by při umisťování tohoto a dalších billboardů na náměstí hnutí obešlo pravidla magistrátu. "To, co říká pan Jiří Pospíšil a pražský magistrát, je prachsprostá lež. My máme platné smlouvy. Ten, kdo si udělal zábor, je tajemník zastupitelského klubu SPD na pražském magistrátu Vítězslav Novák. Od začátku tedy bylo zřejmé, že jde o zábor SPD," vysvětloval Okamura.

[chooze:article;value:572423]

"To povolení, jak se ale objevilo i v médiích, bylo na natáčení videoklipu. Dokonce předvolebního videoklipu pro krajské a senátní volby. V rámci toho natáčení si tam samozřejmě každý může instalovat, co chce," zdůraznil.

V krajských volbách chce SPD obhájit současných 35 mandátů. "Chceme být ve vedení krajů, chceme ukončit asociální vládní pětikoalici, která tady rozkrádá peníze občanů," dodal Okamura. "Podvedli naše občany, posílají peníze do zahraničí, na Ukrajinu, na předražené zbraně. A naši lidé mají drahé potraviny, energie. Nejsou léky ani specializovaní lékaři v regionech, pediatři," kritizoval dál vládní strany.

"Krajské volby vnímám jako první krok k tomu, abychom ukončili tyhle politické podvodníky z Fialovy vládní pětikoalice," tvrdí Okamura. SPD podle něj chce v krajích lepší vzdělání, zdravotní péči i sociální služby.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.