V rozpáleném autě zůstalo dvouleté dítě. Záchrana přišla na poslední chvíli

Incident se odehrál v centru města. Hlídkující strážníky oslovila vystresovaná mladá žena a zoufale je prosila o pomoc. "Uvedla, že se jí zcela nepochopitelně zablokovaly všechny dveře auta, klíče si položila i s nákupem a kabelkou na přední sedadlo spolujezdce. Dovnitř se teď nemůže za žádnou cenu dostat," napsali na webu městští strážníci.

"V autě ale zůstala uvězněná v dětské sedačce i dvouletá dívenka. Matka navíc přiznala, že předtím vozidlo stálo na rozpáleném slunci více než hodinu," upřesnil portál Nový Čas.

[chooze:article;value:571848]

​Žena se snažila policistům vysvětlit, že v autě chtěla hned po uložení věcí na sedadlo pustit klimatizaci. Už to ale nestihla, dveře se elektronicky zablokovaly. 

"Jeden ze strážníků na nic nečekal a rozbil okno v zadní části vozidla," napsala dále městská policie. S tím, co následovalo, ale nikdo nepočítal. Klíčky totiž nefungovaly. "Snažil se otevřít auto vnitřními klíčky u dveří, ty ale nereagovaly, patrně kvůli nějaké elektronické nebo jiné poruše. Proto se rozbitým oknem dostala dovnitř policistka. Protáhla se až k předním sedadlům, kde našla dálkové klíče. Konečně se tak podařilo dveře odblokovat a otevřít," citoval portál nitranskou policii.

Před devíti lety se v Nitře stala podobná událost, která ale dopadla tragicky. Tatínek nechal ráno holčičku v autě a odešel do práce. Když se po obědě vrátil k vozu, byla už mrtvá. Otce soud uznal vinným z přečinu usmrcení, za což mu uložil dvouletý trest s odkladem na dva roky. O rok později otec dívenky zemřel na infarkt.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.