Lidovecká kandidátka prodávala erotické fotky. Skončila ve straně i ve volbách

Lidovecká 43letá kandidátka do krajského zastupitelstva skončila ve straně a odstoupila i od své kandidatury v koalici SPOLU v nadcházejících volbách, jak píše iDnes. Stojí za tím nahé fotky, které měla prodávat na internetové platformě.

O intimních fotkách, na kterých polonahá nebo nahá zubní lékařka z Karviné pózuje v různých aranžmá, informovaly v sobotu Seznam Zprávy. Na to mělo celostátní a regionální vedení reagovat překvapeně, ale i s názorem, že se jedná o soukromou uměleckou aktivitu.

[chooze:article;value:559951]

"Rozhodně to není v souladu s konzervativními hodnotami naší strany. Je to pro mě šokující a budeme to ve straně řešit," řekl Lukáš Curyla (KDU-ČSL), který je na moravskoslezské kandidátce na druhém místě.

"Srovnávat lásku k fotografování, respektive osobní koníček v podobě tvorby uměleckých fotografií (i v podobě lidského aktu) s tím, jestli se tato soukromá aktivita slučuje, nebo neslučuje se členstvím v politické straně, byť v tomto případě v KDU-ČSL, nám přijde jako hledání senzace tam, kde žádná není," uvedl mluvčí KDU-ČSL David Jirušek.

[chooze:article;value:550219]

​​Strana ale v reakci na medializaci příběhu měla začít věc řešit. "Nechci, aby bulvarizace mých soukromých aktivit poškozovala stranu a stranické kolegy, které mám ráda. Ze 42. místa kandidátky jsem neměla žádné velké ambice,“ sdělila Szyja k svému odstoupení.

Na svých aktivitách ale nadále nevidí nic špatného, zakázaného nebo nezákonného. Na internetu měla vystupovat pod přezdívkou MaSKaPhotoModel. Ve svém profilu v sekci 18+ měla mít napsáno: Plus size, vnadná a kudrnatá žena. Nejsem modelka, ale je to mé hobby. Každé úterý fotografie zdarma. Budu ráda, když mi dáte like. Za poplatky ve výši 30 až 440 korun pak měly být k dispozici její odvážná fotoalba.

Příspěvek od @mariam_szyja
Zobrazit v aplikaci Threads

"Když vám život nadělí citróny, udělejte z nich limonádu! Takže moje reakce na pana redaktora je taková: když mi zvýšil popularitu, použiju ji pro dobrou věc. Co by jste říkali na dobročinný kalendář 2025?" vyzvala politička dokonce na síti Threads v reakci na článek Seznam Zpráv.

Bartoš chtěl v červnu lidovce poslal do vesmíru. Svými nápady ho pobouřil Bělobrádek (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.