Bouřky s přívalovým deštěm a silná zátěž. Příští dny budou náročné, varuje ČHMÚ

Vysoké teploty budou podle předpovědi hlavně v nížinách a neunikne před nimi žádná část republiky. "Další dny, zejména ve čtvrtek, nás kromě slunečného a tropického počasí čeká také nepříjemné dusno. Ve čtvrtek, snad kromě západu Čech, bude odpoledne dost vlhkosti, což v kombinaci s odpoledními teplotami kolem 31 °C bude způsobovat silnou zátěž teplem," uvedl ČHMÚ na sociální síti X.

​Kromě dusna a vysokých teplot se také mohou objevit bouřky. Těch ale má být málo a budou se vyhýbat nížinám. Největší šance na vznik bouřek bude ve čtvrtek a pátek, zejména na horách. Pakliže už ale bouřka vznikne, budou ji pravděpodobně provázet přívalové deště. 

"Pokud se bouřka lokálně vyskytne, může být provázena velmi intenzivními srážkami také proto, že pohyb bouřek bude velmi pomalý. Lokální přívalové srážky tedy budou v takovém případě pravděpodobné," vysvětluje ČHMÚ. 

[chooze:article;value:570197]

O víkendu by se už mohlo ochladit. "Během víkendu by mohl zejména na sever našeho území proniknout chladnější vzduch kolem vzniklé se tlakové níže nad Baltem. Aktuálně ale není jisté, kde přesně se bude tato níže nacházet," dodal ČHMÚ.

O tom, jaké bude počasí na přelomu srpna a září, zatím meteorologové pouze spekulují. Záleží hodně na tom, kudy projde tlaková níže, která by mohla přinést chladnější teploty. Jasno by měli mít meteorologové až ke konci týdne.

Konec zahrádkářské sezóny se blíží. Tipy na podzimní zahrádkaření: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.