Heřmánkova kulka těsně minula manžela, říká žena. Na střelnici bylo i dítě

Děsivé svědectví poskytla deníku Blesk žena, jejíž manžel se nacházel na příbramské střelnici ve stejnou chvíli jako dnes již zesnulý herec Karel Heřmánek. Když herec obrátil zbraň proti sobě, stál její muž jen kousek od něj. Zážitkový balíček na střelnici jemu a bratrovi přitom sama zakoupila.

"Oba přijeli s vodkou v ruce a muž mě se slzami v očích šel obejmout. Ze začátku prý úžasný zážitek. Zkoušeli brokovnice, odstřelovací pušky. Věnovali se střelbě, najednou prý křik a muž, jak padá k zemi s půlkou obličeje! Sedmdesátiletý muž si prohnal kulku hlavou," popsala žena ještě v době, kdy nevěděla, že se jedná o českého herce.

[chooze:article;value:571088]

​V hercově blízkosti bylo v době tragické události i dítě. "Na střelnici se nacházel cca 11letý chlapec, který nic neviděl. Naštěstí! Hned vedle pána stála mladá slečna, která natáčela nejspíše partnera," popsala, jak ji manžel celou situaci vylíčil. "Doufám, že vyhledá odbornou pomoc a bude v pořádku," dodala.

Smutná zpráva o smrti legendárního herce Karla Heřmánka zasáhla Česko v neděli dopoledne, kdy o ní informovalo Divadlo Bez zábradlí. Heřmánek si měl sáhnout na život právě na střelnici na Příbramsku. Zemřel v sobotu 24. srpna ve věku 76 let.

Byl kus našeho života, vzpomíná Václav Vydra na Karla Heřmánka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.