Hřibova firma Operátor ICT má problém. Vyšetřuje ji i policie

Po kritice jednoho z bývalých manažerů společnosti Operátor ICT si Praha nechala vyhotovit audit smluv, který měl odhalit nesrovnalosti v desítkách dokumentů. Ze společnosti Operátor ICT si přitom bývalý primátor Zdeněk Hřib udělal svoji vlajkovou loď. Veškeré pochybnosti odmítá.

"O vnitřním nastavení a kvalitě práce městské společnosti Operátor ICT hovoří především celá řada jejích mimořádných úspěchů, ocenění a certifikací dosažených v rámci provozu a rozvoje aplikace PID Lítačka, datové platformy Golemio, chytrého svozu odpadu, datových center magistrátu a mnoha dalších," řekl Hřib deníku Neovlivní, který s kauzou přišel jako první.

[chooze:article;value:567011]

​"Audit společnosti Apogeo Special Services přitom výhrady dnes již bývalého člena vedení firmy Operátor ICT potvrdil," argumentuje město. "Dokonce do té míry, že se případem začala zabývat policie," dodává.

Hřib ale z případného pochybení viní úřadníky. "Tento 'audit' byl především prověrkou práce úředníků magistrátu, a nikoliv auditem OICT," upozorňuje, a to i navzdory tomu, že audit měli navrhnout sami úředníci. Sám se přitom dříve nechal slyšet, že společnost je "jedinou městskou společností v přímé odpovědnosti Pirátů".

Spor o holešovické nádraží. Praze hrozí obří škody, opozice viní Hřiba:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.