Otřesný případ týrání zvířat. Psy nechala majitelka umřít v zavřeném bytě

Lidé si stěžovali na zápach, který se šířil po celém domě. "Na chodbě byl hroznej smrad, takže to bylo to první, proč ten byt otevřít," popsala svědkyně události.

Byt policistům otevřela správkyně domu. Za dveřmi se jim naskytl hororový výjev. "Všude byl bordel a až v místnosti vzadu byli v kleci dva mrtví pejsci. Hrozný. Nechápu, jak tohle někdo může udělat," uvedla svědkyně.

23letá chovatelka zvířat doma nebyla. A podle všeho nejspíš hodně dlouho. "Slečna, co tam bydlela, se měla vystěhovat a přestala komunikovat. To byli její psi. Ještě má u sebe štěně dalšího psa a podle dalších informací by měla mít i kočku," sdělila správkyně domu Tereza Jakoubková.

[chooze:article;value:568553]

​"Jedná se o jednoho většího psa – křížence německého ovčáka – a pak o menšího pejska ve věku 3 až 5 let. Psi byli nalezeni v klecích. Mrtví a podvyživení. Máme podezření, že majitelka nechala psy dlouhodobě vyhladovět," prohlásila předsedkyně Ligy na ochranu zvířat ČR Dagmar Kubištová.

Oba uhynulé psy kriminalisté převezli na Krajskou veterinární správu v Liberci. "Necháme je odvézt na Státní veterinární ústav do Prahy k pitvě, kde se zjistí důvod úhynu psů," řekla Martina Grofová ze Státní veterinární správy.

"Událost šetří liberečtí kriminalisté pro podezření z trestného činu týrání zvířat. Nyní čekáme na posudek soudního znalce," informovala policejní mluvčí Klára Jeníčková. Majitelce psů hrozí až pětileté vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.