Rodině zrušili zájezd, když seděla v letadle. Museli jsme se domů dostat sami, zuří

Pro web Manchester Evening News si na aerolinku easyJet postěžovala Kerry Andrewová, která se svou 16letou dcerou letěla oslavit dokončení zkoušek. Když už byly ve vzduchu, přišla zpráva, že jejich dovolenou zrušili.

V objednaném hotelu se ale pak bez problému ubytovala. Předpokládala proto, že jí zpráva přišla omylem. Problém ale nastal při cestě zpátky.

[chooze:article;value:568060]

Na letišti v Alicante jim totiž řekli, že jejich let do Manchesteru zrušili. "Nenabídli nám nic. Žádné alternativní lety. V zásadě řekli, ať si nějak najdeme cestu domů," prohlásila Andrewová. "Že zrušili celou mou dovolenou, mi řekli ve vzduchu. Nevím, jestli chtěli, ať skočím z okna nebo co," dodala.

Nakonec se jí domů podařilo dostat za pomoci asistentů její autistické dcery. Společně jim našli poslední dvě místa v letadle do Manchesteru. Zaplatit ale musela více.

Ačkoli jí tedy společnost vrátila peníze, musela si půjčit peníze, které nyní dluží. Navíc nemůže od easyJetu získat odpověď na otázku, co se stalo. "Kdybychom neměly peníze, nechali by nás prostě na letišti v Alicante," poznamenala.

[chooze:article;value:566716]

"Uvedený případ jsme prošetřili s naším týmem pro řešení problémů zákazníků, v současné době je případ znovu přezkoumáván a Kerry Andrewová od nás do konce týdne obdrží kontakt ohledně dalších kroků," vzkázala společnost.

Nejedná se o první problém společnosti. V červnu deník Daily Mirror přinesl několik příběhů lidí, kterým easyJet zrušil lety. Jedna rodina se tak třeba nedostala s pětiletou dcerou do pařížského Disneylandu.

Česká cestovka zkrachovala. Klienti zůstali v zahraničí (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.