Kramný chtěl mít Moniku pod kontrolou. Doma zažívala peklo, říká psycholožka

Co se dělo za zavřenými dveřmi bytu rodiny Kramných zůstane zřejmě navždy opředeno tajemstvím. Sám Kramný tvrdí, že se měla rodina dobře, podle psychiatričky Džamily Stehlíkové a forenzní psycholožky Ludmily Čírtkové ale vše nasvědčuje tomu, že to bylo jinak. Kramný byl údajně velmi žárlivý a Moniku chtěl mít pod kontrolou.

"Ta nedůvěra dřív nebo později vyústí ve snahu toho člověka kontrolovat," objasnila psychiatrička Džamila Stehlíková. Vražda Klárky a Moniky tak měla být jen vyústěním dramatu, který se rozvíjel léta. "Jestli pro někoho to byl šok, bylo to dáno tím, že toto drama probíhalo ve skrytu. Často na domácí násilí upozorní, až se stane taková vražda," dodává.

Doma tak Klárka i Monika zřejmě zažívaly chvíle plné hrůzy. "Ze zkušenosti bych řekla, že největší opatrnost je potřeba mít před pachateli tzv. dvojí tváře. My vidíme tu laskavou a dobrou tvář, a pak tu druhou zlou tvář si nedovedeme ani představit. A to je ta tvář, kterou zažila oběť," doplnila Stehlíkovou forenzní psycholožka Ludmila Čírtková.

[chooze:article;value:568675]

​"Pokud se ptáte na domácí násilí, dneska odlišujeme kategorii dvou typů. Ten jeden typ se označuje jako typ pitbula. Ten druhý se označuje jako kobra. Kobru si představíme, že je na první pohled klidná, nepoznáme okamžik, kdy se rozhodne pro útok. A přesně tak je vykreslován i pachatel tohoto typu. Vrcholí to tou chladnou agresí," doplnila.

Od smrti Moniky a teprve osmileté Klárky uplynulo už 11 let. Kriminalisté původně pracovali s verzí, že se otrávily. Soud ale nakonec případ označil za dvojnásobnou vraždu. Za tu poslal na 28 let za mříže Petra Kramného. Svůj trest si odpykává ve věznici Mírov.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.