Pospíšil z TOP 09 podal trestní oznámení na SPD. Kvůli předvolební kampani

Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší chirurgové z dovozu. Tento slogan doplněný o muže tmavé pleti se zakrvácenou košilí a nožem v ruce před pár dny odstartoval volební kampaň koalice SPD, Trikolory a PRO Jindřicha Rajchla a hned na sebe strhl pozornost. Podle některých politiků jdou strany v kampani ale už za hranu a podle pražského radního Jiřího Pospíšila tím dokonce porušují zákon.

"Takovéto projevy etnické nenávisti se nesmí stát běžnou součástí kampaní populistických stran. Proto jsem podal na politické hnutí SPD trestní oznámení. Nestačí se pouze ohradit na sociální síti, musíme to řešit, jinak se nenávist vůči rase či etniku stane normou pro určité politické strany," domnívá se Jiří Pospíšil.

[chooze:article;value:568187]

​Podle opozičního hnutí SPD ale plakáty strach ani nenávist vůči nikomu nešíří a pouze poukazují na problematiku migračního paktu Evropské unie.

"Kampaň je jediná správná cesta, jak lidem otevřít oči. Chceme zvednout vlnu odporu a naši zemi před nezodpovědností vládní koalice zachránit," poznamenal šéf hnutí Tomio OKamura.

Podle SPD kontroverzní vizuál ale není posledním útokem na vládu a Evropskou unii a podobnými plakáty plánuje oblepit celé Česko.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.