V Británii zuří nepokoje. Výtržníci útočili na hotel, premiér je chce potrestat

Vlna násilí, jakou Velká Británie dlouho nezažila. Řadou britských měst zmítají už šest dní nepokoje namířené proti žadatelům o azyl.

Vrcholem byl nedělní útok na hotel pro uprchlíky v Rotherhamu. Dav demonstrantů vtrhl do ubytovny a házel na zasahující těžkooděnce dlažební kostky, židle a další těžké předměty. Nejméně jeden z policistů je v bezvědomí, dalších deset utrpělo zranění.

[chooze:article;value:567839]

​Kvůli stupňující se agresivitě pravicových extremistů svolal britský premiér Keir Starmer na pondělí zasedání vládní komise pro mimořádné události. Výbor složený z ministrů, státních úředníků, policistů a příslušníků tajných služeb má navrhnout konkrétní řešení, která mají násilí na britských ostrovech zastavit.

Ve hře je například to, že by soudy fungovaly 24 hodin denně, aby urychlily trestní stíhání pachatelů. "Ti, kdo se na tomto násilí podíleli, budou čelit plné síle zákona," řekl Starmer.

[chooze:article;value:563291]

​"Zadržíme je a dostaneme je do vyšetřovací vazby, kde si následně vyslechnou obvinění a poté budou odsouzeni. Garantuji vám, že budete litovat, že jste se do těchto výtržností zapojili," dodal. Ministerstvo vnitra už také oznámilo, že poskytne větší ochranu mešitám, kde je riziko útoku nejvyšší.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.