Na Ukrajině padl slovenský voják. Přežil Bachmut, svatbu ale už nestihl

Mezi oběťmi války na Ukrajině je už i Slovák. Rastislav Gajdošík, který byl jedním z dobrovolníků sloužících v ukrajinské armádě, před dvěma týdny padl v boji.

O úmrtí zkušeného vojáka s přezdívkou Rusty informovala na facebooku organizace Memorial – Mezinárodní dobrovolníci pro Ukrajinu. "Náš milovaný slovenský bratr Rastislav Gajdošík, který sloužil na Ukrajině jako dobrovolník, zahynul na bojišti. Pomozte nám jej uctít, aby nebyl zapomenut," napsala.

[chooze:article;value:541985]

​Za Ukrajinu bojoval od začátku invaze, kdy se přidal k mezinárodní legii. Na Slovensku neměl ženu ani děti, ale jak píše portál tvnoviny.sk, na Ukrajině si našel snoubenku. Na svatbu už ale bohužel nedošlo.

Za více než dva roky, které strávil bojem, se Gajdošík zapojil do nejtužších bojů války. Účastnil se úspěšné ofenzivy v Charkovské oblasti, zoufalé obrany Bachmutu i Avdijivky a Časiv Jaru. V boji byl také několikrát zraněn.

V posledních měsících života pomáhal také s výcvikem nových vojáků. Kde přesně měl zahynout, se neví, jeho poslední nasazení totiž bylo v oblasti, kterou nyní kontroluje Rusko. Není tak možné ani získat zpět jeho tělo. Osudným se mu však měl stát útok dronu.

Masivní bombardování Ukrajiny: Rusové zasáhli dětskou nemocnici i porodnici:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.