Špatně zvážené citróny i špína. Mezi obchody ve Žďáru jsou obří rozdíly

Jako první do cesty štábu vstoupila Billa. S nadsázkou podezříval obchod, že zelenina a ovoce jsou umělými rekvizitami do filmu. Chyby byly vidět, ale maximálně tak pod lupou. Čisto, vše srovnané jak podle pravítka.

Druhé zastavení bylo v Kauflandu. Štáb přivítala paprika se shnilou špičkou a záhy zjistil, že existují ještě horší kusy. Několik sítěk citrónů neváží tolik, co deklaruje etiketa. Melouny mění tvar. Játra pro změnu barvu. Zaměstnanci se omlouvali a slíbili nápravu.

Ve městě je i Lidl. Hned od prvních metrů štáb vítala špína a hlína. Někde jsou podivné fleky, jinde vysypaná mouka. Ale rozhodující je názor zákazníků. "Jsem spokojená," vzkázala jedna z nakupujících. Potraviny totiž nevypadají vůbec špatně, až na shnilé a plesnivé švestky. 

[chooze:article;value:566691]

Poslední zastávkou byl Albert. Játra jsou jako z černobílého filmu. Prodavačka je nad věcí a hlavně spěchá. Ostatní potraviny jsou ale v pořádku, bod navíc je za úklid. 

Žďár je snad první kontrolované město, kde vejce nejsou vůbec rozbitá. Nicméně ve Žďáru nad Sázavou jsou podle kontroly mezi supermarkety velké rozdíly.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.