Výpadek u České spořitelny. Lidé se přes web ani mobil nedostali k penězům

​"Omlouváme se za dočasnou nedostupnost George v mobilu i na webu. Na jejich zprovoznění pracujeme s nejvyšší prioritou. Děkujeme za trpělivost a pochopení," uvedla Česká spořitelna krátce po půl desáté dopoledne na sociálních sítích.

"Přibližně od 9:20 evidujeme výpadek bankovnictví George v mobilu a na počítači. Na opravě intenzivně pracujeme. V tuto chvíli je George dostupný, nicméně stále evidujeme delší odezvy při načítání aplikace a transakční historie. Děláme vše pro to, aby bylo bankovnictví co nejdříve dostupné všem našim klientům," sdělil pro TN.cz mluvčí banky Lukáš Kropík.

[chooze:article;value:559156]

​Kropík také dodal, že technické problémy neměly dopad na možnost platit kartou. "Za vzniklé problémy s přihlašováním do bankovnictví se omlouváme," doplnil. Spořitelna po 12:00 upřesnila, že přes webové stránky jede George už bez problémů. Při výpadku uživatelé na mobilech vidí pouze tuto obrazovku:

​Spořitelně se nakonec podařilo všechny systémy rozjet. Upřesnila, že George byl v internetovém prohlížeči plně funkční asi od 10:00, na mobilu pak asi od 12:00.

Podívejte se na reportáž TV Nova k nedávnému výpadku IT systémů po celém světě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.