Nebezpečná nákaza se šíří v nemocnici v Poznani. U pacientů odhalili superbakterii

Lékaři na interním oddělení v nemocnici v polské Poznani nejprve pojali podezření na infekci bakterií New Delhi u jednoho z hospitalizovaných pacientů. Po provedení několika testů se jejich obavy potvrdily. Na základě toho nemocnice otestovala na přítomnost bakterie všechny pacienty z mužského oddělení, píše web Portal i.pl.

Tu nakonec lékaři zjistili u celkem deseti pacientů. Zajímavé ale je, že ani u jednoho z nich se neprojevily žádné příznaky. Podle webu Fakt v současné době na oddělení zůstávají tři muži, kteří jsou v izolaci a pod neustálým dohledem lékařů.

[chooze:article;value:565448]

Hygienická a epidemiologická stanice i samotná nemocnice aktuálně zjišťují, jak se bakterie do nemocnice dostala. Superbakterie jsou totiž odolné i proti těm nejsilnějším antibiotikům a jejich kolektivní infekce se často vyskytují právě v nemocnicích.

Superbakterie mohou v lidském těle zůstat bez jakýchkoliv symptomů až několik let. Projevit ale mohou při oslabení imunitního sytému nebo onemocnění. Superbakterie obsahující enzym New Delhi může vést k zápalu plic, zánětu močového měchýře nebo sepsi.

Českem se šíří pohlavní nemoci. Roste počet nakažených kapavkou i syfilidou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.