Trump si promluvil se Zelenským. Přinesu světu mír a ukončím válku, prohlásil

O telefonátu informoval sám Zelenskyj na sociální síti X. "Mluvil jsem s Donaldem Trumpem, abych mu pogratuloval k republikánské nominaci a odsoudil šokující pokus o atentát v Pensylvánii. Popřál jsem mu sílu a také to, aby byl do budoucna v absolutním bezpečí," napsal v příspěvku.

Uvedl též, že v telefonu zdůraznil zásadní roli Spojených států v ochraně svobody a nezávilosti Ukrajiny. "Ukrajina bude Spojeným státům vždy vděčná za pomoc při posilování naší schopnosti odolávat ruskému teroru. Ruské útoky na naše města a vesnice pokračují každý den," dodal Zelenskyj.

Potvrdil také, že se s Trumpem osobně setká. Kdy a kde ale neuvedl. "S prezidentem Trumpem jsme se dohodli, že na osobní schůzce probereme, jaké kroky mohou učinit mír spravedlivým a skutečně trvalým," uzavřel.

[chooze:article;value:565644]

Na své sociální síti Truth následně telefonát potvrdil i Trump. "S ukrajinským prezidentem Zelenským jsme dnes měli velmi dobrý telefonický rozhovor. Poblahopřál mi k tomu, že jsem se stal republikánským kandidátem na prezidenta Spojených států," uvedl.

"Vážím si toho, že se se mnou prezident Zelenskyj spojil, protože já jako příští prezident Spojených států přinesu světu mír a ukončím válku, která stála tolik životů a zničila nespočet nevinných rodin. Obě strany se budou moci spojit a domluví dohodu, která ukončí násilí a vydláždí cestu k prosperitě," uzavřel Trump, který už dříve avizoval, že v případě svého znovuzvolení v listopadových volbách ukončí válku na Ukrajině.

Trump se po pokusu o atentát ukázal na veřejnosti. S ovázaným uchem dorazil na sjezd republikánů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.