Trumpovi prý hrozí další atentát. Úřady zpřísňují opatření

Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti a FBI varovaly prostřednictvím oficiálního věstníku bezpečnostní složky napříč Spojenými státy před možnými "návaznými či odvetnými" útoky na akcích spojených s prezidentskými volbami během následujících týdnů. Informovala o tom americká televize ABC.

Věstník policisty a další orgány činné v trestním řízení vyzývá, aby zůstali ostražití a nahlásili jakékoli podezřelé chování. Podle ministerstva hrozí útoky od "osamělých aktérů" i skupin. "Domácí extremisté napříč ideologiemi budou pravděpodobně považovat širokou škálu subjektů přímo i nepřímo spojených s volbami za atraktivní cíle násilí," píše se v dokumentu.

Přímo na amerického exprezidenta Donalda Trumpa pak prý útok plánuje také Írán. Informovala o tom televize CNN s odkazem na zdroje z bezpečnostní komunity. Informace o možném atentátu prý Tajná služba obdržela už před několika týdny a v souvislosti s tím navýšila bezpečnostní opatření okolo republikánského prezidentského kandidáta.

[chooze:article;value:565140]

"Národní bezpečnostní rada kontaktovala přímo Tajnou službu na nejvyšší úrovni, aby se ujistila, že se k nim dostávají nejnovější informace o potenciálních hrozbách a že podle potřeby podnikají náležité kroky," sdělil CNN zdroj.

Ani tato opatření ale nedokázala zabránit tomu, aby se v sobotu do blízkosti Trumpova předvolebního setkání dostal 20letý mladík s puškou a na exprezidenta několikrát vystřelil. Údajné íránské snahy o ukončení Trumpova života a sobotní pokus o atentát prý ale nesouvisí.

Írán se pak od celé věci distancuje. "Íránská islámská republika je odhodlána podniknout právní kroky proti Trumpovi kvůli jeho roli v atentátu na generála Kásima Sulejmaního, velitele Islámských revolučních gard. Důrazně však odmítá jakoukoli účast na nedávném ozbrojeném útoku na Trumpa nebo tvrzení o úmyslu Íránu provést takovou akci, přičemž tato obvinění považuje za zlomyslná," prohlásil mluvčí íránského ministerstva zahraničí Nasser Kanaani.

Analýza atentátu na Trumpa: Experti odhalili zásadní chyby:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.