Dárci pomáhají dětem užít si prázdniny. Na tábor jich díky nim odjedou stovky

Už za pár týdnů na dětský tábor vyrazí Josífek. Umožnila mu to veřejná sbírka Patron dětí. "Pomohla nám zaplatit ten drahý tábor. Pro děti s handicapem se musí platit asistenti a ty tábory jsou nejen velmi vzácné, ale i drahé. Pro nás je to jediná možnost, aby nebyl jen s námi, ale měl i nějaký zážitek," uvedla Josífkova maminka. Díky dárcům se s Josífkem na tábor dostane i jeho kamarád Lukáš.

"Máme smíšený kolektiv. Máme jak děti se zdravotním postižením, lehkým pohybovým omezením, ale i zdravé děti. Jedeme princip klasického tábora. Máme celotáborovou hru, jsme venku, opékáme buřty," vysvětlila provozovatelka tábora Michaela Sarnovská.

Na letní tábory se letos ve sbírkách Patrona dětí vybralo přes tři miliony korun. V současné době tak na tábor může odjet téměř 600 dětí.

[chooze:article;value:563240]

Pomoc ale potřebuje více dětí. Jejich příběhy najdete na stránkách Patron dětí. "Každý může na ten web jít a vybrat si dítě, které ho nějakým způsobem osloví," řekla manažerka klíčových Patronů Kateřina Malatincová.

Aktuálně tam najdete příběh více než stovky dětí, které čekají, jestli budou moci za vytouženými letními zážitky na táboře vyrazit. Do poloviny července navíc na webu projektu Patron dětí běží i kampaň televize Nova Darujme prázdniny. TV Nova se zavázala, že každou částku darovanou do 15. července zdvojnásobí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.