Biden je na tom s podporou čím dál hůř. Nevěří mu ani vlastní kongresmani

Americký prezident Joe Biden už několik měsíců bojuje o své druhé volební období v Bílém domě. I když je hlavním kandidátem Demokratické strany, její podpora není tak jistá, jak by se mohlo zdát. Části členů strany se totiž Biden jako kandidát nezamlouvá.

Postupně tak sílí hlasy, které volají po Bidenově odstoupení z voleb, které se konají letos na podzim. Čtyři členové amerického Kongresu z Demokratické strany údajně řekli, že by měl Biden kandidaturu vzdát, píše portál NBC News.

[chooze:article;value:563525]

​Jednat se má o zastupitele Adama Smithe ze státu Washington, Jerryho Nadlera a Joea Morella ze státu New York a Marka Takana z Kalifornie. Jedná se o předsedy kongresových výborů a vlivné hlasy mezi demokratickými zastupiteli, kterých nyní požaduje Bidenovo odstoupení více než deset.

Většina demokratických kongresmanů ale i tak Bidena stále podporuje a věří, že ve volbách dokáže porazit republikánského kandidáta Donalda Trumpa. "Jsme připraveni bojovat," uvedli podle portálu ABC News zástupci Bidenovy kampaně.

Ani Biden osobně se nehodlá vzdát. Členům Demokratické strany rozeslal v pondělí dopis, ve kterém je ujišťuje o svém odhodlání postavit se Trumpovi. "Navzdory všem spekulacím jsem připraven vytrvat a porazit Donalda Trumpa," stojí podle portálu CNN v dopise.

Obavy o Bidenovu kandidaturu se týkají zejména jeho pokročilého věku a spekulací o jeho údajně podlomeném duševním zdraví. Ty ještě podpořilo Bidenovo vystoupení v nedávné debatě s Trumpem, v níž měl Biden potíže s řečí.

Další rána pro Bidena. Odvrací se od něj i sponzoři:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.