Kemp na Valše nabízí rybářům mnoho lovných míst. Ti nejmenší přijdou zkrátka

Na průzkum kempu jsme tentokrát vyrazili pod legendární horu Blaník, konkrétně do borovnického Kempu na Valše. Na první pohled pohodový kemp u rybníka. "Najdeme tady místo pro karavany, motorkáře, stany, ten kemp má 1,5 hektaru. Za auto standardní 90 korun, 130 korun za člověka a 110 za karavan," řekl Michal Smítka, provozovatel Kempu na Valše.

Návštěvníci jsou spokojení. "Je to super, krásná voda, ještě jsme v ní sice nebyly, ale zkusíme to určitě," nechali se slyšet. "Jsem tu poprvé a líbí se mi moc prostředí," pochvalovali si další.

"Vaříme od 8 do 21:30, k snídani máme vajíčka, párky, klobásy, palačinky. Obědy meníčka, vepřový řízky," upřesnil provozovatel Michal Smítka. A ceny za jídlo jsou takové kempové, čertovská klobása 110 korun, gulášová polévka za 50, utopence si můžete dát za 70 a takový burger za zhruba 200 korun. "Mají tady řízky, palačinky, prostě všechno," podělil se zkušeností malý strávník.

[chooze:article;value:563252]

Nás ale zajímalo především zázemí kempu. "Cena sprchy je 50 korun, časově je to neomezené, na dveřích sice máme napsaných 10 minut, ale je nám jedno, jestli tam budete 5 nebo 15," poznamenal provozovatel. A ještě kontrola umývárny a toalety – mýdlo doplněné, voda teče a vedle najdeme ještě taky záchod a ten je také v pořádku.

Minusem je, že pro nejmenší tady je pouze pískoviště s několika hračkami, do budoucna ale plánují vybudovat menší dětské hřiště se skluzavkami. Na své si ovšem přijdou rybáři, kemp totiž nabízí hned 17 lovných míst.

Pokud dáváte přednost výletům, tak kraj blanických rytířů nabízí třeba zámek ve Vlašimi nebo hrad Český Šternberk.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.