Hlava na hlavě: Chorvaté ukázali, jak teď vypadají pláže. Někde si nelehnete

Hlavní turistická sezóna začala a chorvatské pláže se plní k prasknutí. Tamní portál Danas fotograficky zdokumentoval situaci na populární pláži Bačvica ve Splitu, kde je v těchto dnech skutečně hlava na hlavě a lidé si skoro nemají ani kam dát ručník.

A nacpáno není jen na plážích. Těsno je také na silnicích. Podle webu 24sata doprava směrem k moři v sobotu zhoustla už krátce po osmé hodině ráno. U Lučka nedaleko Záhřebu se tvořily kolony. Podle dopravního experta Igora Siroty jde o jedno z krizových míst při cestě do Chorvatska a řidiči mířící k Jadranu by měli s komplikacemi v Lučku počítat.

[chooze:article;value:563420]

Zvýšený provoz lze podle Chorvatů očekávat také na dálnicích A2 a A7 vedoucích od hranic se Slovinskem i na dálnici A4 od hranic s Maďarskem, hlavních tazích na Istrii, dále na Jadranské magistrále, na mostě na Krk a také na příjezdech do velkých letovisek.

Není přitom pravděpodobné, že by v nadcházejících dnech příval turistů na pláže polevil. Příští týden mají totiž rtuti teploměrů u Jadranu vystoupat nad tropickou třicítku. Například v Dubrovníku by mělo být až 34 stupňů. Lidi to tak k moři nejspíš potáhne dál.

Štáb TV Nova testoval v Chorvatsku vodní aktivity. Šlapadla vyjdou na 500 Kč:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.