Experti o Putinově teorii vítězství: Posílá jasný vzkaz Západu, musíme reagovat

Podle Putinova plánu mají ruské síly i nadále postupovat na frontě, a to neomezeně dlouhou dobu. Mají tak získat další území a posílit odhodlání Rusů v tom, aby ve válce chtěli pokračovat. Ti by si prý měli uvědomit, že armáda může válčit ještě několik měsíců, či dokonce let. S takovým zjištěním přišel americký Institut pro studium války.

Ruské počínání má Ukrajině zabránit v úspěšné protiofenzívě, a zajistit Kyjevu prohru. Podle analytiků je to tak jasný vzkaz pro Západ. Ten má Ukrajině poskytnout další podporu, nebo země válku prohraje. Čím déle se bude Putinovi dařit, tím vyšší je prý šance, že si stanoví další vojenské cíle.

"Pokud Ukrajina dostane potřebnou podporu, bude Putin nucen změnit své plány. Válka může také skončit dříve. V opačném případě bude ruský prezident diktovat podmínky a převezme kontrolu nad následnými ukrajinskými městy," tvrdí analytici. Putin ale podle ISW věří v pravý opak. Doufá, že jeho tvrdý postoj přesvědčí Západ o tom, že je vítězství Ukrajiny ztraceno.

[chooze:article;value:561059]

​Podle analýzy amerického deníku The Wall Street Journal čeká Rusko a Ukrajinu krvavé léto. Více než 1 100 kilometrů dlouhá fronta je prý místem jakéhosi "krvavého šachového turnaje, kde každá strana pohybuje figurkami ve snaze najít výhodu, aniž by musela ustoupit jinde".

Podle analýzy ale ani jedna ze stran není nyní schopna učinit rozhodující průlom. Ukrajinská armáda se soustředí na severovýchod země, jejím úkolem by prý mělo být hlavně udržení stávajících pozic za pomocí nově dodaných zbraní.

Jižní Korea zvažuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Velmi velká chyba, varuje Putin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.