Slunečného počasí využili skútraři. Stovky jich vyrazily k Máchovu jezeru

Sice to není stroj zrovna na závody, i tak to ale umí skútr pořádně rozjet. A když se jich rozjede několik stovek, je z toho parádní podívaná. Skútršňůra je akce, která sdružuje všechny milovníky vozítek s malými koly, nízkým obsahem a automatickou převodovkou. A že jich není málo.

Některé stroje už pamatují opravdu hodně a v kolech mají tisíce kilometrů. Jedna Aprilia je stará 24 let. Majitel ze Sokolovska si pravidelné cesty na Moravu zpříjemňuje hudební produkcí. Skútraři se scházejí už od roku 2004. Na pátém srazu v roce 2008 ze strojů vytvořili 380 metrů dlouhou šňůru. Tehdy to byl rekord.

[chooze:article;value:558591]

​Letošní šňůra bude končit v Rabyni na Slapech. Už teď ale plánují účastníci, že rekord příští rok překonají. Leccos se za ty roky změnilo. Jedna věc ale ne: láska ke skútrům. Na délce šňůry už ani tak nezáleží, jde hlavně o dobrou náladu. A o to, aby se nikomu nic nestalo. "Děkuju všem a myslím si, že můžeme být spokojení," děkoval organizátor Skůtršňůry Václav Nerad.

Máchovo jezero nebylo cílem skútrařů náhodou. O víkendu ho totiž okupují stovky dalších motorkářů, a tak rozhodně měli kam zapadnout. "Je to vlastně sraz veškerých motorek, ale nejen motorek, jsou tu i historická auta a tak dále," uvedla organizátorka Motobraní Petra Ševců.

Akce je zčásti charitativní, vybírají se peníze pro dívku po těžké autonehodě. Spekulovalo se i o účasti asi neznámějšího českého motorkáře současnosti. Prezident Pavel ale během odpoledne nedorazil. Zřejmě se ještě zotavuje z nedávného pádu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.